“Ik vond het best een beetje eng om de cursus te doen. Maar ik ben er erg blij mee; de sfeer was goed en vertrouwelijk. De winst is enorm. Er is heel veel veranderd in mij en in ons gezin. Ik ben dankbaar voor deze ervaring.”

“Ik ben me bewuster geworden van behoeftes van anderen. Hierdoor is het vaak niet nodig om ergens een probleem van te maken. Soms is het wel een probleem (voor mij), maar dit lijkt nu een veel bewustere belevenis. Op die momenten probeer ik helderder te zijn in het aangeven van grenzen en het communiceren van mijn behoeften. “
“Ik heb meer aandacht voor mijn  eigen behoeftes en probeer
deze duidelijker te communiceren. Ik ervaar meer ruimte en openheid
in het contact met mijn partner en de kinderen. “
“Het contact met de kinderen is enorm verbeterd. Ik irriteer me minder snel en kan beter aangeven wanneer ik een conflict ervaar. Er is een veel beter/bewuster onderscheid gekomen in ‘er echt voor elkaar zijn’ en ‘nu even tijd voor mezelf.’ Het belang hiervan is veel duidelijker geworden voor mij. “
“Ik waardeer het meest van de cursus: de praktische kant. De oefeningen en handreikingen waarmee het meteen in de thuissituatie is toe te passen en te oefenen. “

“Onze kinderen zijn erg veranderd. Het is net of het voor hen niet meer zo nodig is om zich te laten gelden. De boze buien zijn voor een groot deel verdwenen en ze hebben heeft veel meer zelfvertrouwen”

“We zijn minder geneigd een conflict te accepteren en ‘te laten voor wat het is.’ We proberen de echte behoeftes te achterhalen en samen tot een oplossing te komen. “

“Ik ben rustiger naar mijn kinderen en de mensen om me heen geworden”

“Ik was al enigszins bekend met de inhoud via het boek en ook een cursus LET. Ik vind dat de gekozen vorm van meerdere avonden goed gelukt is. Je hebt zo de tijd om e.e.a. in praktijk te brengen. “
“Mayke’s regie is erg goed. Ze kent de inhoud erg goed en kan je eenvoudig weer sturen als je van het padje afwijkt. Ik zou Mayke en deze cursus zo aan anderen aanbevelen.”
“Het is veel makkelijker om bepaald gedrag te accepteren, omdat je je door Gordon methode makkelijker in de ander verplaatst.”
“We hadden al als doel om behoorlijk relaxed te zijn in het gezinsleven, maar we hebben daar nu ook weer een paar praktische tools voor gekregen. Over het algemeen lukt het iedereen in het gezin om ontspannener te zijn. “